TRÄNA MED EN KOMPIS

Du planerar din träning i förväg
Tänker du att du ska komma iväg till gymmet någon dag i veckan, när du får tid över? Risken är stor att det aldrig blir av. Ska du istället träna tillsammans med en kompis tvingas ni synka era träningscheman och boka in passen i förväg, så att de passar bådas planer. Då är chansen betydligt större att träningen blir av.

Träningen blir roligare
Om du tränar ihop med en vän blir passet genast roligare och du får ytterligare en anledning att se fram emot träningen. Välj en träningskompis som sprider bra energi och gör dig glad.

Du tränar hårdare
Du tar ofta ut dig mer och tränar mer effektivt om du motionerar ihop med någon. På så sätt får du ut mer av träningspasset, utan att det tar längre tid.

Det är mindre risk att du hoppar av
Om du inte är träningssugen och tänkt själv, finns alltid risken att du skippar passet, men om du bestämt träff med någon kommer du antagligen att gå dit ändå, för att inte svika din vän. Väl på gymmet brukar olustkänslan försvinna, du får ny energi av att röra på dig och efteråt brukar det kännas väldigt bra att ha kommit iväg.

Ni kan peppa varandra
När träningen känns extra jobbig är det till stor hjälp att ha en god vän vid din sida, som kan påminna dig om hur bra du kämpar och hur långt du kommit. En vänlig och uppmuntrande röst kan göra under för träningsmotivationen. Du har också någon att fira framgångarna med!

Du får mer tid över
Om du har svårt att hinna med både träningen och ett socialt liv är kompisträning den perfekta lösningen. På gymet får du träffa vänner och röra på dig samtidigt.

Ni inspirerar andra
Goda vanor smittar! Bli inte förvånad om fler vänner blir nyfikna och vill ansluta sig när de hör om hur trevligt du och din träningskompis har det och hur bra ni mår.